• Op 26 november 2022 verloor GOES de thuiswedstrijd tegen Smitshoek met 0-1. Na deze nederlaag speelde GOES zeven wedstrijden, waarin men ongeslagen bleef (4W + 3G).
Hiermee is het de enige ploeg in deze klasse, die vanaf 3 december 2022, geen nederlaag hoefde te slikken.
Capelle, Nieuwenhoorn én ook Poortugaal verloren in deze periode slechts eenmaal.
 Naast Capelle verloren de andere clubs uit de “top 3”, Kloetinge, 2x en Smitshoek 3x.
  Kortom, GOES, maar ook Poortugaal hadden een prima serie neergezet en zaten in een “flow”.
 Voor het eerst in lange tijd kon Dennis de Nooijer beschikken over een vrijwel volledige selektie. Alleen Francis Kabwe Manengela was niet beschikbaar.
  De wedstrijd was in de beginfase in evenwicht, met kleine kansjes over en weer.
 Na een glijpartij van Daniël Wissel wist Renzo Roemeratoe erger te voorkomen. 
Vlak hierna werd de wedstrijd stilgelegd om een “konijnenhol” in het strafschopgebied te dichten ….. GOES wist als eerste op voorsprong te komen. De opkomende Roemeratoe passte op Claude de Smit, die ten val werd gebracht in “de 16”. Daniël Wissel benutte de toegekende strafschop feilloos (35’ 1-0). 
Poortugaal kreeg hierna een uitgelezen kans om de stand weer in evenwicht te brengen, toen zelfs doelman Matthew Lentink al gepasseerd was, maar Gerwin Lake wist niet te profiteren, omdat Lentink alsnog redding wist te brengen. 
Niet veel later wist Roemeratoe geen juiste richting te geven aan een effectvolle bal, bij een poging om terug te koppen op Lentink, maar ook nu wist Lake geen doel te treffen.
Poortugaal, dat na het openingsdoelpunt sterker werd, kwam uiteindelijk toch langszij. “Driemaal is scheepsrecht”, moet Gerwin Lake gedacht hebben. Hij kapte Mitchell de Nooijer uit en scoorde in de verre hoek (44’ 1-1). 
Lang konden de bezoekers niet genieten van dit doelpunt, want in de extra tijd kwam GOES wederom op voorsprong. Een vrije schop van Steven Smulder kwam uit een luchtduel richting Claude de Smit, die net vóór doelman Marvin Nootenboom én een verdediger, de bal binnenschoot (45’ + 4’ 2-1). 
In de tweede helft kreeg Poortugaal op vrijwel dezelfde plaats als eerder Steven Smulder, een vrije schop te nemen, die werd ingekopt door Jeffrey Duinstee. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, tot verbazing van heel Poortugaal ….
 Toch kwam de verdiende gelijkmaker er. Een verre inworp werd met het hoofd verlengd en door invaller Niels Groeneveldt binnen geschoten (80’ 2-2).
 In de slotfase zag GOES nog bijna “alles uit de vingers glippen”, maar Steven Hamann kopte na een corner de bal rakelings naast …… 
Het laatste wapenfeit was nog voor de thuisclub. Erwin Franse verlengde een bal op Claude de Smit, maar deze werd teruggefloten wegens buitenspel.
Behoudens het “konijnenhol-incident” was men bij GOES, maar zeer zeker óók bij de bezoekers, niet te spreken over de toestand van het veld, wat zeker niet als 4e divisie-waardig werd bestempeld ………
  Scheidsrechter: Dhr. M. Jobse (St. Laurens). 
Assistenten: Dhr. K.M.L. Rombouts (Tilburg) en dhr. F. Meliefste (Oost-Souburg).
  Geel: Jesse Kalwij (56’), Daniël Wissel (83’) en Timo Lijbers (88’), allen GOES.
  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer (67’ Wout den Engelsman), Steven Smulder, Dangelo Martien; Tim de Winter, Daniël Wissel, Timo Lijbers, Jesse Kalwij (75’ Reza Maipauw); Claude de Smit, Erwin Franse.
  Wisselspelers: Dion Aerssens, Eys Murre, Ryleigh Doesburg, Dany van Dijk, Stefan de Bert.
  Jan Tierie.