• GOES moest in Dongen tegen de gelijknamige club. De thuisclub was de enige ploeg die in deze klasse nog ongeslagen is, want Achilles Veen, de koploper vóór dit weekend, had één dag eerder de ongeslagen status verloren zien gaan door een 0-1 thuisnederlaag tegen Wittenhorst.

  De feiten vooraf:
  Dongen is na het vorige seizoen gedegradeerd uit de 3e divisie B (Zo.). Het eindigde op plaats 17, nét boven mede-degradant UDI ‘19/CSU (op plaats 18).
  In de voorbereiding op dit seizoen wist GOES de oefenwedstrijd bij Dongen met 1-6 te winnen.

  Op een zonovergoten Sportpark “De Biezen” hielden beide ploegen zich in de eerste helft in evenwicht.
  Daniël Wissel kwam namens GOES in scoringspositie, maar leverde een slap schot af. Fatih Kamaci schoot een vrije schop vanaf de cirkel van het strafschopgebied langs de muur, maar doelman Matthew Lentink was op zijn post. Gijs Timmermans beging een forse overtreding op Erwin Franse, maar de scheidsrechter hield het bij een vermaning. Een nieuwe vrije schop voor Dongen werd nu door Rijk Siemerink rakelings naast geschoten. Zo kregen beide ploegen kansjes, maar steeds stonden óf de keepers op de goede plaats óf werd het schot geblokt.
  Een kopbal van Robert Mutzers was een prooi voor Lentink en in de slotfase van de 1e helft werd Erwin Franse in “de 16” ten val gebracht, maar liet de scheidsrechter doorspelen …. Ruststand 0-0.

  De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. Dongen kreeg net buiten het strafschopgebied een vrije schop wegens  “hands”, maar Lentink wist in 2 keer de bal te bemachtigen.
  GOES stak duidelijk niet in hun beste vorm.
  Nieuwkomer Yanilio de Nooijer, in het veld gekomen voor Stefan de Bert, kopte de bal uit een corner uit het doelgebied. Slecht ingrijpen in de GOES-verdediging zorgde voor een 1-0 achterstand door Sel Bastmeijer die de bal met een gelukje mee kreeg (64’ 1-0).
  GOES ging niet bij de pakken neerzitten en een mooi schot van Tim de Winter werd weggebokst door Dongen –doelman Nick Frits. Even later ging een schot van Daniël Wissel via de bovenkant van de lat over
  en Claude de Smit had na een korte combinatie in “de 16”,  in kansrijke positie, iets teveel tijd nodig bij de aanname om uit de draai te schieten.
  Matthew Lentink wist een voorzet te plukken en was even later attent bij een diepe bal. GOES leek de eerste uitnederlaag op te lopen, maar Daniël Wissel besliste anders. Na en prima actie van Sjoerd Verhulst kwam de bal bij Wissel, die met zijn specialiteit, de effectvolle bal in de verre bovenhoek, de gelijkmaker scoorde (86’ 1-1). In de resterende tijd zette Dongen nog alles op alles om de 3 punten binnen te halen, maar tot tweemaal toe werd een inzet geblokt en na een lange rush van Gillyan Clemens was Lentink attent en ook de bezoekers waren nog gevaarlijk na een “korte corner”, waarna Wissel nu nét óver de kruising mikte.
  Zo behield Dongen de ongeslagen status.

  Scheidsrechter: Dhr. A.D.O. Wolff (Amersfoort).
  Assistenten: Dhr. R. van Ostaeyen (Rilland) en dhr. J.J.C. Ruinard (Baarlo).

  Geel: Eys Murre (33’) en Yanilio de Nooijer (70’), beiden GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Timo Lijbers, Eys Murre (80’ Wiebe Provoost), Stefan de Bert (52’ Yanilio de Nooijer), Renzo Roemeratoe; Sjoerd Verhulst, Steven Smulder, Tim de Winter (80’ Jeremie Noa); Erwin Franse, Claude de Smit, Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Stephan Beekman, Reza Maipauw, Rowan Traas.

  Jan Tierie.

  Foto's: René van der Vliet