• Voor GOES stond de wedstrijd tegen SC Kruisland op het programma.
    De tegenstander, debutant in de 4e divisie, werd vorig seizoen kampioen in de 1e klasse B (Zo.), met 55 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 60-30) en had 3 punten voorsprong op Nemelaer (59-25).
    De resultaten van de promovendus vallen tegen, want de ploeg vinden we terug als “rode lantaarndrager”
    op plaats 16, met een achterstand van 6 punten op de “veilige” 12e plaats. Op papier misschien een “een-
    voudige”wedstrijd, maar wel een bijzondere.
    Maar liefst vijf spelers met een “GOES-verleden” stonden in de basis-opstelling, t.w. doelman Klaudio Dervishi en verder Francis Kabwe Manengela, Souffiane el Ouazzani, Riad Elloukmani en Amido Tanko.
    Jelle Klap, Gianni Tiebosch, Julian van de Kreeke en Sven Mbilulu completeren de “GOES-enclave”, maar waren om verschillende redenen niet inzetbaar.
    Bij GOES waren Matthew Lentink en Mitchell de Nooijer weer beschikbaar na hun “interland-uitstapje”, terwijl Dany van Dijk, Jeremie Noa, Steven Smulder, Wout den Engelsman en Jesse Kalwij niet beschikbaar waren. Eys Murre had zijn basisplaats weer terug en Rowan Traas maakte zijn basis-debuut.
    Al in de eerste minuut werd Erwin Franse “teruggevlagd” wegens buitenspel. Een voorzet van Rowan Traas werd geplukt door de Kruisland-doelman. Een vrije schop van de bezoekers werd verlengd in het doelgebied, maar Matthew Lentink stond op z’n post. Nadat de 1e corner van de thuisclub wel een heel slechte uitvoering kende, kwam GOES niet lang daarna toch op voorsprong.
    Daniël Wissel combineerde in het strafschopgebied met Erwin Franse en wist het openingsdoelpunt binnen te schieten (13’ 1-0).
    Voor de bezoekers kopte Manengela, na een voorzet, over, werd een corner door (de jarige) Renzo Roemeratoe weggekopt en wist Eys Murre met een perfecte sliding een aanval te onderbreken.
    GOES kreeg echter de grootste kans op een doelpunt, toen Erwin Franse doelman Klaudio Dervishi al omspeelt had, maar teveel tijd nam en daardoor de kans gaf aan de keeper om alsnog een doelpunt te voorkomen.
    GOES presteerde het om een nog slechtere uitvoering van een corner te demonstreren en na een wat zwakkere periode was een schuiver van Rowan Traas, net naast, een “hoogtepuntje”. Yanilio de Nooijer schoot een vrije schop recht op de keeper en Amidu Tanko verdiende met een onverwachts schot een corner. Even later werd er na een actie van Richelor Sprangers, vergeefs geappeleerd voor een strafschop.
    Erwin Franse was na een vrije schop, gevaarlijk met een harde volley, maar de bal ging net naast.
    Het slotakkoord van de eerste helft was voor Kruisland. Een schot werd geblokt, waarna de rebound hard op de lat werd geschoten. Rust 1-0.
    Na de hervatting eenzelfde spelbeeld, maar een GOES-ploeg die effectiever met de kansen omging.
    Scheidsrechter Groenewegen paste prima de voordeel-regel toe na een handsbal, waarna Daniël Wissel de 2-0 scoorde (63’). Niet veel later leek de beslissing al te vallen. Erwin Franse passeerde in één beweging twee verdedigers en stelde Daniël Wissel in staat om zijn hattrick te voltooien (68’ 3-0).
    Toch legde de tegenstander zich er niet bij neer. Francis Kabwe Manengela schoot in het zijnet, een vrije schop Van Noël de Graauw werde weggekopt, maar even later wist dezelfde speler met een afstandsschot, na een afgeslagen corner, toch te scoren (85’ 3-1).
    In de slotfase probeerde Rowan Traas nog een medespeler te bereiken, waar zelf afronden ook een mogelijkheid was geweest. Toch kreeg de overwinning nog wat meer “glans”.
    Goed druk zetten van Yanilio de Nooijer leverde de bal op voor Wiebe Provoost, die Erwin Franse bediende. In de “extra tijd” zette hij de 4-1 eindstand op het scorebord.
    Omdat koploper Dongen verrassend verloor van Nemelaer (2-3) en mede-achtervolger UDI ‘19/CSU bij de rust, met 2-0 achterstond in de gestaakte wedstrijd bij Halsteren (blessure scheidsrechter), kunnen we gerust spreken van een prima weekend voor GOES.
    Volgende week zondag, 3 december, staat de uitwedstrijd in en tegen Nuenen op het programma.

Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen (Utrecht).
    Assistenten: Dhr. O. Koster (’s-Heerenhoek) en dhr. R.M.C. van Rijsbergen (Nijmegen).

Geel: Mitchell de Nooijer (45’+ 2’), GOES.
              Noël de Graauw (45’+ 2’) en Levi Opdam (90’+ 1’), beiden SC Kruisland.

GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (80’ Reza Maipauw), Mitchell de Nooijer, Eys Murre, Yanilio de Nooijer; Sjoerd Verhulst, Claude de Smit (83’ Wiebe Provoost),Timo Lijbers; Erwin Franse, Daniël Wissel (80’ Stefan de Bert), Rowan Traas.

Wisselspelers: Stephan Beekman, Tim de Winter.

Foto's: René van der Vliet