• GOES moest op bezoek bij Barendrecht, een geduchte tegenstander, dat een slechte competitiestart kende. In de eerste 5 wedstrijden werden slechts 2 punten behaald. Door twee opeenvolgende overwinningen tegen resp. Ajax (2-1) en Harkemase Boys (2-4) werd er aangehaakt bij de middenmoot.
Het grootste deel van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Romano v.d. Stoep kreeg binnen zeven minuten twee grote kansen, maar wist niet te profiteren. Oud-GOES-speler Bart Deprez mikte een kopbal naast en schoot niet veel later in kansrijke positie over. Zo ging Barendrecht slordig met de kansen om. Balverlies van GOES leverde de thuisploeg veel mogelijkheden op om een tegenaanval te beginnen. Een vrije schop, na balverlies van Riad Elloukmani, werd bij de 2e paal teruggelegd door Ugur Altintas en na een “flipperkast-situatie” belandde de bal in de handen van Matthew Lentink. Ook invaller Peter de Lange zag de GOES-doelman redding brengen op zijn inzet en een schot van Altintas in de korte hoek werd eveneens een prooi voor Lentink.
GOES deed in de slotfase wat terug. Sylvio Hage passte na een actie op Riad Elloukmani, die hard naast schoot. Een enorme flater van de GOES-keeper, die de bal in vrije positie tegen ploeggenoot Gianni Tiebosch aanschoot, leidde de openingstreffer in. De bal viel voor de voeten van Ugur Altintas, die de bal eenvoudig binnenschoot (42’ 1-0).
Lang kon Barendrecht niet genieten van de voorsprong, want Sven Mbikulu veroverde de bal op het middenveld en na een actie Riad Elloukmani aanspeelde. Na eerder naast te hebben geschoten, was zijn schot nu wel doeltreffend (44’ 1-1). In de slotminuut nog maar eens een schot van Riad, waarbij de bal in
“de 16” een arm of hand raakte van een verdediger. GOES hield er alleen een corner aan over die werd naast gekopt door Julian v.d. Kreeke. Ruststand 1-1.
Een kansrijke aanval van Barendrecht werd afgefloten voor buitenspel.
De bedrijvige Riad Elloukmani legde de bal breed op Gianni Tiebosch, die na een goede aanname, van 16 meter, via de binnenkant van de paal GOES op voorsprong schoot (52’ 1-2).
Het spel golfde op en neer, met vooral kansjes voor de thuisclub. Slecht afwerken en doelman Lentink voorkwamen de gelijkmaker.
Een gelukkige één-twee combinatie bracht de bal terug bij invaller Danny Monster, die fraai met een volley de gelijkmaker liet aantekenen (65’ 2-2). Een schot van een andere invaller, Peter de Lange, belandde op de lat en de rebound werd van dichtbij overgekopt door Monster.
Even later werd een dieptepass naast getikt door Tim Eekman. Tot verbijstering van alles wat GOES was, maar toch ook tot verwondering van de Barendrecht-aanhang, besliste scheidsrechter Roeleveld penalty…
In het tumult dat daarover ontstond werden twee GOES-spelers bestraft met geel….
Tim Eekman zette zich achter de bal, maar zijn schot werd uit de hoek getikt door uitblinker Matthew Lentink. In een hectische slotfase werd de complete GOES-staf een kaart getoond. Assistent Gerrit Petersen werd weggestuurd met “rood”, terwijl hoofdtrainer Kevin Hollander en verzorger Peter Tiebosch
“geel” kregen, in de 5e minuut van de extra tijd. In de slotseconden van minuut 96 !!! raakte een schot van GOES- invaller Hiep Nguyen opnieuw een hand, maar opnieuw geen reactie….
Opmerkelijk feitje: Op het wedstrijdformulier werd vermeld dat de gelijkmaker van GOES, in de 44e minuut, gemaakt werd door Francis Kabwe Manengela, die nota bene pas in de 92e minuut in het veld was gekomen …..
Gezien de hele wedstrijd mag vooral GOES niet mopperen met één punt, maar ja, men hoeft niet altijd beter te zijn om een wedstrijd te winnen ….

Scheidsrechter: M. Roeleveld (Vinkeveen)
Assistenten: G. Malki (Enschede) en T. Verboven (Best)

GEEL: Gianni Tiebosch (36’), Matthew Lentink (77’) en Ruben Hollemans (77’), allen GOES.

Joey Jongman (90’+ 6’), Barendrecht.

Kevin Hollander (90’+5’), hoofdtrainer GOES en Peter Tiebosch (90’+5’), verzorger GOES.
    ROOD: Gerrit Petersen (88’), assistent-trainer GOES.

GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Reza Maipauw, Julian v.d. Kreeke, Renzo Roemeratoe; Ruben Hollemans, Gianni Tiebosch, Sven Mbikulu (90’ Hiep Nguyen); Huib van Hecke (46’ Stefan de Bert), Sylvio Hage (90’+ 2’ Francis Kabwe Manengela), Riad Elloukmani (90’+ 2’ Guillaume Clinckemaillie).
    Wisselspeler: Klaudio Dervishi.