• De tweede wedstrijd in de voorbereiding op de competitie 2022-2023 in de 4e divisie A (Za.) was wederom op “Het Schenge”, tegen Jong Feyenoord. Tegelijkertijd was het de afscheidswedstrijd van aanvoerder Ruben Hollemans, die na zeven seizoenen bij vv GOES, teruggaat naar zijn vroegere club Serooskerke.

Van de selectie waren niet beschikbaar Matthew Lentink, wegens interlandverplichtingen, en verder Stefan de Bert, Reza Maipauw, Daniël Wissel en Yes Murre. Nando Pijnenburg was bereid gevonden om als gast-reservekeeper te fungeren, terwijl Dion Aerssens “onder de lat” plaatsnam.
    Ruben Hollemans  vormde het centrale duo met Wout den Engelsman, met als vleugelverdedigers Renzo Roemeratoe en Dany van Dijk.
    Erwin Franse, Tim de Winter en Steven Smulder vormden het midden-trio en tenslotte Claude de Smit, Francis Kabwe Manengela en Dangelo Martien in de voorste linie.

Het eerste gevaar kwam van GOES. Het schot van Francis Kabwe Manengela kon door keeper Mannou Berger uit de benedenhoek worden getikt. Een voorzet van Dangelo Martien werd door een verdediger volledig gemist, waardoor een GOES-aanvaller werd verrast.
    Feyenoord zag in een scrimmage voor het GOES-doel een schot verschillende keren worden geblokt, wat niet meer dan een corner opleverde.
    Een prachtige GOES-aanval leverde wel een doelpunt op. Een verre crossbal van Wout den Engelsman kwam bij Renzo Roemeratoe op rechts. Zijn voorzet werd door Claude de Smit ingeschoten en kwam via de binnenkant van de paal bij Francis Kabwe Manengela die beheerst scoorde (18’ 1-0).
    Namens de bezoekers schoot Shiloh ’t Zand naast en een corner kon door de GOES-verdediging worden weggewerkt, waarna de counter mislukte.
    Na een drinkpauze caramboleerde de bal na een corner richting het GOES-doel, maar Dion Aerssens stond op de goede plek.
    Na een dieptepass van Renzo Roemeratoe op Erwin Franse was de Feyenoord-doelman op tijd om de bal te onderscheppen.
    Een “hoogtepuntje” was er te bewonderen in de 29e minuut. Op wonderbaarlijke wijze onderschepte Ruben Hollemans een dieptepass, maar het absolute hoogtepunt moest toen nog komen. Maar daarover later meer……
    Erwin Franse bracht de stand met een verrassende schuiver op 2-0 (31’) en even later voorkwam Dion Aerssens een tegentreffer bij een steekpass op Ilyas El Moussaoui. Toch kwam die tegentreffer amper één minuut later. Na een corner ontstond er een rommelige situatie waarbij de bal via het hoofd van Wout den Engelsman in eigen doel belandde (35’ 2-1).
    De jeugdige bezoekers wisten in de resterende tijd van de eerste helft een overwicht te creëren, maar Dion Aerssens greep tweemaal goed in en tussentijds was er een prima verdedigende tussenkomst van Steven Smulder. Ruststand 2-1.

GOES begon in dezelfde opstelling aan de tweede helft, waar Feyenoord maar liefst acht verse krachten inbracht. Dit resulteerde in gevaarlijk aanvalsspel en vroeg in de tweede helft wist invaller Aliou Balde, na ook de keeper te hebben omspeelt, de gelijkmaker binnen te schieten (50’ 2-2).
    GOES wankelde maar wist vooralsnog tegentreffers te voorkomen.

Er was afgesproken dat Ruben Hollemans na ongeveer 10 minuten in de tweede helft zijn “publiekswissel” zou krijgen. Dit werd ingeleid door het “feestvarken” zelf.
    Een vrije schop van Steven Smulder werd op prachtige wijze in de verre hoek binnengekopt door …… Ruben Hollemans (58’ 3-2).
    Mooier kan een afscheidswedstrijd niet worden geregisseerd.
    De wedstrijd werd even onderbroken en waarnemend voorzitter Frank de Bie overhandige Ruben een passende herinnering, waarna hij van de Feyenoord-leiding een Feyenoord-shirt, compleet met zijn naam, in ontvangst mocht nemen.
    Laat Ruben nu een fervent Ajax-supporter zijn …….
    Als laatste overhandigde ondergetekende Ruben een foto met als tekst: Ruben Hollemans, 7 seizoenen VV GOES,  BEDANKT.

Dennis de Nooijer maakte van de gelegenheid gebruik om viermaal te wisselen.
    Mitchell de Nooijer, Jesse Kalwij, Timo Lijbers en Ryleigh Doesburg kwamen in het veld.
    De wedstrijd was amper hervat of de gelijkmaker viel binnen. Weliswaar in buitenspelpositie, dat werd opgeheven omdat de bal via een GOES-verdediger bij hem kwam, wist Balde gemakkelijk zijn tweede doelpunt te scoren (60’  3-3).

In het laatste half uur was het voornamelijk Feyenoord dat aan het aanvallen was, maar steeds wist de GOES-verdediging, met daarachter Dion Aerssens, doelpunten te voorkomen.
    Sterker nog, in de slotfase was GOES nog het dichtst bij een doelpunt. Na een corner van Steven Smulder werd de bal voorbij de 2e paal teruggekopt door Wout den Engelsman, waarna de kopbal van Jesse Kalwij vanonder de lat werd getikt door de doelman.
    Eindstand 3-3, een stand die de wedstrijd “verdiende”  en die voor uitsluitend positieve geluiden zorgde op “Het Schenge”.
    Rest nog om Nando Pijnenburg te bedanken om als reserve-keeper beschikbaar te zijn én dat geldt ook voor Taurus Krajenbrink die als verzorger optrad.
    Ook het arbitrale trio, bestaande uit scheidsrechter Rick Sturm (Oostkapelle) en zijn assistenten Jaimy Pleijte (Middelburg) en Ferdinand Meliefste (Oost-Souburg) bedankt voor de medewerking.

Tenslotte nogmaals een dankwoord voor Ruben Hollemans voor zijn inzet en voorbeeldfunctie gedurende zeven seizoenen bij VV GOES.
    Het allerbeste toegewenst voor het vervolg van je carrière en voor de rest alle goeds.

GOES: Dion Aerssens; Renzo Roemeratoe, Ruben Hollemans (59’  Mitchell de Nooijer), Wout den Engelsman, Dany van Dijk (59’ Jesse Kalwij); Steven Smulder, Tim de Winter, Erwin Franse (59’ Ryleigh Doesburg, 72’ Claude de Smit); Claude de Smit (59’ Timo Lijbers), Francis Kabwe Manengela, Dangelo Martien.

Foto's: René van der Vliet

Foto's Frans van Pagee