• GOES speelde de 19e competitiewedstrijd van dit seizoen op “De Toekomst”, tegen Ajax.
Sven Mbikulu kreeg een basisplaats, omdat Sylvio Hage positief was getest. Ten opzichte van de vorige wedstrijd, schoof Francis Kabwe Manengela een linie naar voren, waar hij in de spits werd geposteerd.
Er stond een behoorlijke wind, die in de lengterichting van het veld stond en GOES had die in de eerste helft tegen. De wedstrijd ging weifelend van start. Namens GOES loste Riad Elloukmani eerst een schot met links, wat werd geblokt en niet veel later met rechts, wat doelman Virgil Deen nauwelijks kon verontrusten.
Tim van Roemburg kopte voor Ajax na een corner, van dichtbij over en Stefan Smal deed na een voorzet van Lesley de Sa, hetzelfde.
Toch was het niet veel later wel raak voor de thuisclub. Tristan Buis schoot de bal “uit de draai” in de touwen (19’ 1-0). GOES was niet bij machte om aanvallend gevaar te stichten. Het bleef bij een afstandsschot en mislukte aanvallen en counters. Ook Ajax, dat vóór de rust zeven corners mocht nemen, wist geen verandering in de stand te brengen. Rust dus 1-0.
De tweede helft, met GOES in dezelfde opstelling, leek evenals de eerste helft, niet echt op gang te komen.
Pas bij aanvang van het laatste kwart leek de wedstrijd te ontbranden.
Ruben Hollemans werd onderuit getrokken en de bal ging “op de stip “. Gianni Tiebosch belastte zich met deze strafschop, maar zag zijn inzet gekeerd worden door keeperVirgil Deen …..
Hiermee ging een grote kans op de ommekeer verloren.
Het werd nog erger voor GOES. Sven Mbikulu verkeek zich aan de zijlijn op een bal en Ajax kon een aanval opzetten. Eindpunt van de aanval was Lesley de Sa, die Matthew Lentink kansloos liet (79’ 2-0).
Dat Tristan Buis een corner, die bij de 1e paal werd verlengd, nog binnen werkte, was alleen nog interressant voor de statistiek (88’ 3-0).
Voor de tweede maal dit seizoen komt GOES in twee opeenvolgende wedstrijden niet tot scoren.
A.s. dinsdag staat de wedstrijd in Ermelo tegen DVS ’33 op het programma. Zij zullen zich willen revancheren voor de 1-2 thuisnederlaag van j.l. zaterdag tegen ODIN ’59. 
GOES is dus gewaarschuwd.
    Scheidsrechter: Dhr. J. Besselsen (Barneveld).
Assistenten: Dhr. R.S.D.J. Hindriks (Smilde) en dhr. M. Yanat (Wageningen).
    GEEL: Dico Koppers (60’) en Stefan Smal (74’), beiden Ajax en Jelle Klap (76’), GOES.
    GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Stefan de Bert, Reza Maipauw, Renzo Roemeratoe; Sven Mbikulu, Gianni Tiebosch, Ruben Hollemans; Huib van Hecke (65’ Souffiane Ouazzani), Francis Kabwe Manengela, Riad Elloukmani (90’+ 3’ Julian v.d. Kreeke).
    Wisselspelers: Klaudio Dervishi, Hiep Nguyen, Guillaume Clinckemaillie, Raúl Witkam.
    Jan Tierie.