• Na de nederlaag van vorige week in de thuiswedstrijd tegen “laagvlieger” Spijkenisse, moest GOES nu aantreden tegen naaste concurrent in de strijd voor een plaats in de nacompetitie, Smitshoek.

  Dennis de Nooijer kon niet beschikken over Steven Smulder en Erwin Franse (beiden geschorst) en startte mede daardoor met Reza Maipauw en Eys Murre (zijn tweede basisplaats) in de basis, evenals Francis Kabwe Manengela.
Hoewel het voor GOES vrijwel de laatste kans was om het seizoen nog te verlengen, kwam het al vrij snel op achterstand. Een dieptepass stelde Jelmer van Leeuwen in staat om de score te openen (6’ 1-0).
GOES ging niet bij de pakken neer zitten en niet veel later kreeg Tim de Winter een nog grotere kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging over het doel (8’).
Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd, waarbij Francis Kabwe Manengela een aktie te lang doorzette, Timo Lijbers attent reageerde bij een diepe bal van de thuisploeg en de bal kon terug koppen op Matthew Lentink, nogmaals Lijbers, die na een prima GOES-aanval koos voor een voorzet, in plaats van zelf te schieten, Claude de Smit, die “terug gevlagd”werd in een kansrijke positie en Daniël Wissel, die na een overtreding op de Smit net buiten “de 16”, zijn vrije schop fraai uit de hoek getikt zag worden door Smitshoek-doelman Michael Termijn.
Aanvoerder Daniël Wissel behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand, door na een corner de bal, na een harde inzet van Peter Verhoeve, van de doellijn te koppen. Ruststand 1-0.

  Direkt na de pauze wist Matthew Lentink zich te onderscheiden met een knappe redding. Kleine kansjes voor GOES leidden niet tot een resultaat. Wout den Engelsman wist met een perfecte sliding-tackle een aanval van de thuisploeg te onderbreken.

  Een drietal corners op een rij voor de bezoekers, leverden ook niets op. Verschillende schoten van o.a. Francis Kabwe Manengela en Daniël Wissel werden geblokt.
Met een ultieme reddeing wist Matthew Lentink een inzet uit zijn doel te tikken, maar het bleek uitstel van executie. In de extra tijd wist Marvin van der Made, na goed doorzetten, de wedstrijd definitief te beslissen (90’+ 3’ 2-0).

  Zo lijkt het seizoen van GOES als de bekende “nachtkaars” uit te gaan. Er resten nog twee wedstrijden. 
Allereerst komt Jodan Boys op bezoek. Hoewel de ploeg op een “direkte degradatie-plaats” staat, zullen zij hun huid zo duur mogelijk willen verkopen.

  Op de slotdag van de reguliere competitie staat dan de uitwedstrijd tegen Achilles Veen op het programma. Deze ploeg staat nu op een veilige 10e plaats en het is afwachten hoe hun uitwedstrijd bij WNC, op een nacompetitie-plaats, afloopt.
Kortom, om het seizoen positief te kunnen afsluiten, zal er nog werk aan de winkel zijn voor de mannen van Dennis de Nooijer.
  Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak (Piershil).
Assistenten: Dhr. H. Ramcharan (Papendrecht) en dhr. T. Deden (Lisse).
  Geel: Timo Lijbers (86’), GOES.
  GOES: Matthew Lentink; Reza Maipauw (79’ Ryleigh Doesburg), Mitchell de Nooijer, Wout den Engelsman (66’ Dangelo Martien), Renzo Roemeratoe; Tim de Winter, Eys Murre (51’ Stefan de Bert), Timo Lijbers;
Daniël Wissel, Claude de Smit, Francis Kabwe Manengela (66’ Jesse Kalwij).
  Wisselspeler: Dion Aerssens.
  Jan Tierie.