• GOES kreeg de koploper van de 4e divisie A (Za.) op bezoek. Samen met ODIN ’59 gedeeld koploper, zonder puntenverlies, maar op basis van het doelsaldo (6-2 om 7-4) nr. 1 in de stand.
Nieuwenhoorn, vorig seizoen als 2e geëindigd in de 1e klasse B, achter kampioen Kloetinge, maar via de nacompetitie alsnog gepromoveerd naar de 4e divisie, kreeg al in de 4e minuut een mogelijkheid om de score te openen. Het gevaar ontstond na een inworp, maar de inzet ging voorlangs.
In de eerste 20 minuten waren het toch de bezoekers die de kansen kregen. Matthew Lentink was attent bij een vrije schop, een gevaarlijke aanval wer in het strafschopgebied onderbroken en na balverlies van 
Dangelo Martien kwam het gevaar uit een corner. Daniël Wissel wist in eerste instantie de bal weg te koppen en de opnieuw ingezette bal was een prooi voor doelman Lentink. Stefan de Bert wist een aanval van Nieuwenhoorn te onderbreken en Lentink was opnieuw op z’n post bij een hoge voorzet.
Van lieverlee ontworstelde GOES zich vanonder de druk van de bezoekers en Erwin Franse wist GOES op voorsprong te schieten. Vanaf links kwam hij naar binnen, ontweek twee verdedigers en passeerde doelman Mike van de Wijngaart met een schuiver (24’ 1-0).
Na het openingsdoelpunt golfde het spel wat op en neer. Een vrije schop van Dimitri Gomes Almeida ging rakelings over en een voorzet/schot van Timo Lijbers kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld.
Erwin Franse werd na een solo op het laatste moment tot stoppen gedwongen en een schot van Dangelo Martien ging naast. Tim de Winter werd “teruggevlagd” en een corner van Steven Smulder werd weggewerkt. De bezoekers drongen in de slotfase van de eerste helft nog wat aan, maar een vrije schop ging via de muur naast en na de corner wist Wout den Engelsman de bal weg te koppen. Rust 1-0.
GOES kwam “sterk” uit de kleedkamer, maar enkele kleine kansjes leverden geen resultaat op.
Een vrije schop van Nieuwenhoorn eindigde op “baan 2” van “de Goese Maen”, de tennisvereniging.
Vlak voor “het uur” moest scheidsrechter Vivian Peeters een opstootje aan de zijlijn sussen, maar het bleek het begin van een serie gele kaarten voor de bezoekers.
Nadat doelman van de Wijngaart in de fout ging bij een diepe bal, kon Erwin Franse zijn 2e doelpunt scoren
(57’ 2-0). GOES-invaller Ryleigh Doesburg, goed op dreef in de midweekse oefenwedstrijd tegen
Terneuzense Boys met een doelpunt én een assist, uitslag 0-6, wist een corner te forceren.
De ditmaal kort genomen hoekschop, werd ingezet door Tim de Winter en door Wout den Engelsman, met een halve omhaal, prachtig omgezet in een 3-0 voorsprong (62’).
Timo Lijbers werd diepgestuurd en wist ook tot scoren te komen (68’ 4-0).
De irritatie liep hierna hoog op wat resulteerde in een tweede gele kaart voor aanvoerder Delano á Cohen.
Al vroeg in de wedstrijd was Victor de Blok (12’) uitgevallen met een, op het oog, ernstige blessure. Grote zorgen voor de promovendus dus.
In de slotfase werd een inzet van GOES-invaller Jesse Kalwij nog geblokt.
    Scheidsrechter: Mevr. V.P.J. Peeters (Culemborg).
Assistenten: Dhr. W. Ruter (Drunen) en dhr. J. Adu Boahen (Boxtel).
    GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Dagelo Martien
(Claude de Smit 76’); Tim de Winter, Steven Smulder (Mitchell de Nooijer 66’), Timo Lijbers (Jesse Kalwij 76’); Erwin Franse (Eys Murre 76’), Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela (Ryleigh Doesburg 59’).
    Wisselspelers: Dion Aerssens, Reza Maipauw, Dany van Dijk.
    Jan Tierie.