Verslag en fotoverslag Goes 1 (zon) - VVSB (07-03-2020)

Het is GOES niet gelukt om interim-trainer Daan Eikenhout een passend afscheid te geven. Sterker nog, het was misschien wel de minste wedstrijd van dit seizoen.
De bezoekers, die “hoog” druk wisten te zetten, brachten GOES in moeilijkheden. Steeds weer werden duels verloren, was de passing onzuiver of zelfs slecht en zo kreeg VVSB kans op kans.
Binnen een kwartier stond de 0-2 op het scorebord. Brian Meulmeester wist een schot van Felitciano Zschusschen alleen maar te keren en zag Bert Steltenpool de rebound inschieten (13’ 0-1).
Niet veel later rondde Danny Bakker een combinatie door het centrum doeltreffend af, door hoog de 0-2
te laten aantekenen (15’).
Omdat VVSB slordig met de mogelijkheden omging, mede door het keeperswerk van Brian Meulmeester,
bleef de thuisclub “ in de wedstrijd ”. Steve Schalkwijk had zelfs de “aansluitingstreffer “ op zijn schoen, na een pass van Daniël Wissel, maar schoot naast. Rust 0-2.
Ook na de hervatting bleef VVSB kansen missen en nadat Hiep Nguyen in de 63e minuut, met een onverwachts scho,t de 1-2 binnenschoot, zat er plotseling “nog meer in”.
In de slotfase nog een identieke situatie als vóór de rust. Nu was het Hiep die Steve wegstuurde, maar ook deze kans werd naast geschoten. Jesse Bank probeerde het in de extra tijd nog met een kopbal, na een voorzet van Daniël Wissel, maar doelman Ruben Valk had weinig moeite om de bal te pakken.
Zo ging voor de zesde keer een thuiswedstrijd verloren en dan te bedenken dat de complete top 3, t.w.
Sparta Nijkerk, ODIN ’59 en Harkemase Boys ook nog naar “Het Schenge” moet komen, aangevuld met de huidige nummer 7, Barendrecht ……
Door de nederlaag is ook de “nacompetitieplaats voor handhaving” weer zeer dichtbij gekomen. Het verschil met de nr. 14, Ter Leede, is teruggebracht naar 4 puntjes.
Tel daarbij op “de leegloop” die momenteel aan de gang is (zes spelers die vertrekken en één die stopt)
wat ongetwijfeld van invloed zal zijn op de resterende wedstrijden en bovendien de één wedstrijd schorsing voor Tim de Winter en plotseling zijn daar weer “de donkere wolken” boven GOES.
Natuurlijk zijn er vanaf deze plaats ook dankwoorden voor Daan Eikenhout, die na een slechte seizoensstart, een positieve draai wist te bewerkstelligen.
“Hartelijk bedankt en veel succes in je verdere carrière”.
Voor GOES staan er nu twee uitwedstrijden op het programma. Eerst FC Lisse en dan Ter Leede in Sassenheim. Ook Michel Leonhart, de nieuwe trainer, heten we van harte welkom bij GOES en we wensen hem veel wijsheid en succes bij deze niet al te gemakkelijke opgave…….

Scheidsrechter: Dhr. J. te Kloeze (Haarlem)
Assistent 1:        Dhr. W.J.M. Linders (Uden)
Assistent 2:        Dhr. L.A. van de Brugge (IJsselstein)

GEEL: Gino Demon (70’) en Ties Evers (80’), VVSB
            Ruben Hollemans (72’) en Tim de Winter (76’), GOES

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap (46’ Jesse Bank), Jarreau Manuhuwa, Ralph de Kok, Jop Dekker (85’ Ruben Besuyen); Tim de Winter, Ruben Hollemans, Hiep Nguyen; Steve Schalkwijk, Mart de Kroo (74’ Sylvio Hage), Daniël Wissel.

Wisselspelers: Remon de Vlieger en Merlijn Swennen.

Jan Tierie

Foto's: René van der Vliet

Klik hier voor de foto's