ING

Verslag en fotoverslag Harkemase Boys-Goes 1 zon (23-11-2019)

Voor GOES stond wedstrijd nr. 13 op het programma. Na een reis van meer dan 300 km.  was de nummer 3 van de ranglijst, Harkemase Boys, de tegenstander.
Vóór aanvang van de wedstrijd werd er eerst één minuut stilte in acht genomen, i.v.m. het overlijden van Wiemer Borger, supporter en jarenlang vrijwilliger bij de Boys.
Daarna werd er na de aftrap één minuut niet gevoetbald, in het kader van de actie: “Racisme? Dan voetballen wij niet!”
Daan Eikenhout had in de verdediging gekozen voor Jesse Bank in plaats van Sherief Tawfik, omdat deze maar 1x had kunnen trainen. Zodoende bestond de “achterste lijn” uit de 4 J’s, n.l. Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Jesse Bank en Jop Dekker.
Met in het achterhoofd de 6-0 nederlaag die Hoek op 9 november kreeg te slikken in Harkema, was het begin niet echt hoopgevend.
Balverlies van Jop Dekker leidde al in de 4e minuut de openingstreffer in. De voorzet van Gerald Postma werd ingekopt door Berwout Beimers (1-0).
GOES was niet echt onder de indruk van de vroege achterstand en ging van lieverlee beter voetballen. Dat resulteerde “rond het half uur” in een doelpunt. Daniël Wissel speelde de bal op Mart de Kroo, die de bal achter het standbeen verlengde op Tim de Winter. Zijn “balletje breed” werd ingetikt door Steve Schalkwijk, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Wel ontving Steve een gele kaart wegens “het niet eens zijn met de beslissing”.
Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Een diepe bal werd met de borst aangenomen door aanvoerder Henny Bouius en door de benen van Brian Meulmeester ingeschoten (33’ 2-0).
Voorzichtig tekende het “Hoek-scenario” zich af, hoewel zij na 24 minuten al op een 3-0 achterstand stonden ......
Ook nu reageerde GOES volwassen. Remon de Vlieger wist de dieptepass van Tim de Winter met een hakje terug te leggen op Mart de Kroo. Zijn voorzet bereikte Steve Schalkwijk die zich tussen 3 verdedigers vrijdraaide en uit een moeilijke hoek, met links, doelman Erick Jansema verraste (35’ 2-1).
De thuisclub leek van streek en Mart de Kroo wist alleen voor de doelman niet te scoren.
Na de rust was Steve Schalkwijk opnieuw gevaarlijk bij een doorbraak over rechts. Hij kapte naar binnen, maar nu werd zijn schot met links, wel gestopt door de keeper.
Toch viel niet veel later de gelijkmaker alsnog. Ruben Hollemans stuurde Steve Schalkwijk diep, die net vóór de achterlijn voor kon geven. Een slim kopballetje van Tim de Winter bracht Remon de Vlieger in stelling, die met een halve omhaal fraai scoorde (50’ 2-2).
GOES was in deze fase duidelijk de betere ploeg. Een schot van Daniël Wissel werd van de doellijn gehaald.
Natuurlijk waren er ook kansjes voor voor Harkemase Boys, maar steeds waren de verdedigers, met de na de rust ingevallen Sherief Tawfik, heer en meester.
De Zeeuwse tegenstander wist zelfs op voorsprong te komen. Daniël Wissel ontving de bal uit een corner van Tim de Winter. Hij kreeg de tijd om de bal te controleren én hoog in de bovenhoek te schieten (69’ 2-3).
Het dichtst bij de gelijkmaker was de thuisploeg in de 85e minuut. Een verre bal werd al dan niet doorgekopt, maar het schot van Berwout Beimers werd gepareerd door Brian Meulmeester, wat nog wel een corner opleverde. Overigens, het aantal corners was met 8 tegen 6 óók in het voordeel van GOES.
Verheugend was het dat Sjoerd Verhulst voor de eerste keer plaats kon nemen op de reservebank, na een langdurige revalidatie.
Voor de 3e achtereenvolgende keer werd een uitwedstrijd gewonnen. Barendrecht (0-1), VVSB (0-2) en dus Harkemase Boys (2-3) werden “aan de zegekar gebonden” en met de eerdere 2-3 overwinning in de openingswedstrijd bij DOVO, komt de score “uit”op 12 punten. Daar steekt het ene schamele puntje, behaald op “Het Schenge” tegen ONS Sneek (2-2) schril bij af.
Hoog tijd om daar verandering in te brengen .......

Scheidsrechter: Dhr. J. Rozendal (Groningen)
Assistent 1:        Dhr. J. V.d. Waaij (Rotterdam)
Assistent 2:        Dhr. D.J. Kempinga (Groningen)

GEEL: Steve Schalkwijk (30’) en Jesse Bank (53’) GOES en Iloba Achuna (82’) Harkemase Boys.

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Jesse Bank, Jop Dekker; Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (89’ Hiep Nguyen); Daniël Wissel, Mart de Kroo (46’ Sherief Tawfik), Steve Schalkwijk (87’ Sylvio Hage).

Wisselspelers: Boris de Mol (k), Ralph de Kok, Sjoerd Verhulst, Miquel Crucq.
Jan Tierie.

Foto's: Ron Amperse

Klik hier voor de foto's

Highlights

Pupil van de week

ING

© Copyright VV GOES 2004 - 2020

Website door: De Punder Media Logo De Punder Media