ING

Verslag Goes 1 (zon) - VVOG (30-11-2019)

GOES heeft de eerste “driepunter” binnen op sportpark “Het Schenge”. Tegenstander VVOG
(Voetbal Vereniging Ons Genoegen) uit Harderwijk wist tot aan de rust stand te houden, maar moest in de tweede helft “het hoofd buigen”.
De thuisclub was wel meer in balbezit in het “eerste bedrijf”, maar de kansjes werden niet benut. Een vrije schop van Jarreau Manuhuwa werd uit de doelmond gekopt, Mart de Kroo schoot te zacht in en een kopbal van Steve Schalkwijk werd weggewerkt. Jarreau mocht nog eens aanleggen voor een vrije schop, maar de bal eindigde op de tennisbaan ....
Een schot van Mart de Kroo werd gelost door doelman Paul Eppink, maar bij de ingekopte rebound van Sherief Tawfik, wist hij wel in te grijpen.
Mart de Kroo die, na een kort genomen corner, weg kon draaien, zag zijn harde voorzet wegewerkt  worden. Steve Schalkwijk kopte na een voorzet van Remon de Vlieger, na een actie over rechts, naast en tenslotte kopte Remon zelf, een voorzet van Daniël Wissel over.
VVOG kreeg ook wat mogelijkheden, maar Jarreau Manuhuwa wist een schot te blokken, een corner ging aan alles en iedereen voorbij, nog een schot werd geblokt door Sherief Tawfik en de corner daarna werd eerst ontzet door Daniël Wissel, waarna de ingeschoten rebound een prooi werd voor Brian Meulmeester, die even later ook een doorgekopte dieptepass wist te onderscheppen. Ruststand 0-0.
GOES kwam na “de thee” goed uit de startblokken. Na een combinatie in “de 16” kwam de bal bij Daniël Wissel, maar zijn schot werd gekraakt. Niet veel later was het wel raak. Jelle Klap staat aan de basis van de aanval, Daniël Wissel zet de 1-2 combinatie op met Mart de Kroo en ontvangt de bal achter het standbeen terug en schiet door de benen van de doelman in het doel (53’ 1-0).
Jop Dekker, prima op dreef, speelt met een strakke inspeelpass Steve Schalkwijk aan, die in de aanname om zijn tegenstander draait en laag in de hoek langs de keeper schiet (57’ 2-0).
Het verzet van de de bezoekers lijkt hiermee gebroken en de kansen rijgen zich aaneen.
Steve Schalkwijk stuurt Daniël Wissel diep, deze omspeelt de keeper, maar zijn schot belandt op de buitenkant van de paal. Twee minuten later is het dan wel raak.
Steve Schalkwijk wordt gevloerd en krijgt een strafschop. Hij zet zichzelf achter de bal en koelbloedig wordt de keeper de verkeerde hoek ingestuurd (79’ 3-0).
Een smet op de wedstrijd is de rode kaart voor Finn Kluiver. Na een lichte overtreding op het middenveld, waar hij Hiep Nguyen onderuit trekt, trekt de scheidsrechter de gele kaart, die wegens commentaar op de leiding direct wordt gevolgd door een tweede geel én dus rode kaart.
De “ban van Het Schenge” is met deze overwinning gebroken. Nazario de Fretes, voormalig jeugd-international, maakte in de 74e minuut zijn debuut in de hoofdmacht van GOES.
Het enige minpuntje zou kunnen zijn dat de overwinning groter had moeten uitvallen, mede omdat er verkeerde keuzes werden gemaakt. Maar dat is in wezen een “luxe probleem”.
Na een vrij weekend staat op 14 december alleen nog de thuiswedstrijd tegen Ter Leede op het programma. Om het kalenderjaar 2019 goed af te sluiten zou een  ..............
Veel succes !!!

Scheidsrechter: Dhr. P. Henshuijs (Amsterdam)
Assistent 2:        Dhr. J. Pleijte (Vlissingen)
Assistent 2:        Dhr. Y.L. Weterings (Den Haag)

GEEL:  Zakaria Fadili (79’) en Finn Kluiver 2x (82’) beiden VVOG.
            Jop Dekker (90”)  GOES.

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Sherief Tawfik, Jop Dekker; Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (74’ Nazario de Fretes); Daniël Wissel, Mart de Kroo (69’ Hiep Nguyen), Steve Schalkwijk (85’ Sylvio Hage).

Wisselspelers: Miquel Crucq, Ralph de Kok, Boris de Mol (K), Jesse Bank.

Jan Tierie.

Foto's: René van der Vliet

Klik hier voor de foto's

Highlights

Pupil van de week

ING

© Copyright VV GOES 2004 - 2020

Website door: De Punder Media Logo De Punder Media