• GOES moest proberen de nederlaag in de openingswedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo, weg te poetsen in en tegen Staphorst. Trainer Kevin Hollander had gekozen voor dezelfde basisopstelling.
De debutant in de 3e divisie, had een prima seizoensopening met een 1-3 overwinning bij ODIN ’59.
Ook in de eerste thuiswedstrijd toonde Staphorst al snel de bedoeling om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Twee corners in de eerste 4 minuten waren daar de voorbodes van.
De eerste corner werd weggekopt door Thomas de Rijke en de tweede weggebokst door Brian Meulmeester. Niet veel later kon de GOES-doelman een hoge bal alleen maar over de lat tikken. De corner, genomen door Erik Bakker, werd ongehinderd ingekopt door Stan Haastra (10’ 1-0).
De bezoekers uit Zeeland, probeerden wat terug te doen, maar Siebe Schets, na een prima aanname, vond doelman Jorick Maats op z’n weg.
Het veldoverwicht was voor Staphorst en doelpuntenmaker Stan Haastra, die Brian Meulmeester al gepasseerd was, zag uit een moeilijke hoek, de bal via de binnenkant van de paal, weer het veld inkomen.
Na het openingskwartier leek de wedstrijd wat meer in evenwicht te komen, maar doelpunten leverde de eerste helft niet meer op.
Francis Kabwe Manengela kwam na de rust in het veld voor Huib van Hecke. GOES kwam wat meer aan aanvallen toe, maar door onnauwkeurigheid bleven kansen uit.
“ Op het uur ” werd de wedstrijd hervat met “een scheidsrechtersbal”, nadat Jelle Klap aan het hoofd was geraakt en het spel was stilgelegd. De bal werd aan de thuisclub gegeven en uit de daaropvolgende aanval viel de 2-0. De voorzet vanaf links, werd fraai ingekopt door Martijn Brakke (60’ 2-0).
De wedstrijd leek al in een vroeg stadium beslist. GOES probeerde nog wel, maar een voorzet van Nazario de Fretes werd héééél hoog overgeschoten door Sven Mbikulu. Even later wist GOES-doelman Brian Meulmeester een gevaarlijke tegenaanval te neutraliseren, maar de 3-0 zou niet veel later alsnog vallen.
Een vrije schop werd bij de 2e paal ingekopt door invaller Sander de Grote (75’ 3-0).
Drie tegendoelpunten door evenzovele kopballen ……
Staphorst speelde een counter, na een onderschepte pass van Nazario de Fretes, niet goed uit, want Dirk Muis schoot over.
Siebe Schets redde voor GOES de spreekwoordelijke eer. Na een crosspass van aanvoerder Ruben Hollemans, scoorde hij beheerst in de verre hoek (83’ 3-1).
Vreugde na het eindsignaal, bij de thuisclub, die mede-koploper bleek te zijn met “zes uit twee”.
Bij GOES staat de teller nog op nul en volgende week staat de uitwedstrijd in Harderwijk, bij VVOG op het programma. Veel succes toegewenst …….
    Scheidsrechter: Dhr. F.E. te Brake

Assistent 1: Dhr. W.J.M. Linders

Assistent 2: Dhr. R.S.D.J. Hindriks
    GEEL: Stan Haanstra (53’) en Dirk Muis (69’) Staphorst

Rico van Nielen (74’) en Ruben Hollemans (90’+ 3’) GOES
    GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Stefan de Bert, Jesse Bank, Rico van Nielen; Sven Mbikulu (69’ Souffiane El Oauzzani), Ruben Hollemans, Nazario de Fretes (79’ Remon de Vieger); Huib van Hecke
(46’ Francis Kabwe Manengela), Siebe Schets, Thomas de Rijke.
    Wisselspelers: Matthew Lentink, Amidu Tanko, Ralph de Kok, Hakan Basagac.