Verslag van de wedstrijden van GOES JO12-1 tegen Kapelle JO12-2

Vorige week 19 oktober gaan we naar de uitwedstrijd tegen Kapelle JO12-2. Het veld is niet volgens de regels van de KNVB uitgezet. Dus we spelen op een voor ons te groot veld. Het eerste kwartier spelen we goed. Voetbaltechnisch voeren wij de boventoon. Maar we komen niet tot scoren. Daarna gaat het minder en komt Kapelle beter in de wedstrijd. Wij scoren de 0-1 vlak voor rust. Maar Kapelle speelt fysiek een stuk harder en komt op 1-1. We verliezen de duels op het middenveld door het fysieke geweld. Diverse malen worden er spelers van beide ploegen 5 minuten uitgestuurd. Kapelle scoort de 2-1. Lange tijd lijkt dit de eindstand te gaan worden. Maar in de laatste minuut wordt Omar hard onderuit gehaald. Karim schiet de penalty binnen en we zijn blij met een 2-2 gelijkspel.

Vandaag 26 oktober komt dezelfde ploeg op bezoek op Het Schenge. Het veld is netjes uitgezet volgens de regels. Wij hebben onze jongens gewaarschuwd de duels niet aan te gaan, maar de bal snel rond laten gaan is het advies. Na 2 minuten komen we al op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong bouwen we uit naar 2-0. De coach van Kapelle haalt ongevraagd de pionnen weg om het veld groter te maken!? Wij geven aan dat we volgens de regels van de KNVB spelen en zetten de pionnen terug. Kapelle speelt hard in de duels, maar we kunnen er mee omgaan. Helaas verslappen we even en via een uitgespeelde kans scoort Kapelle de 2-1 voor rust.
Na de rust doet Kapelle er fysiek nog een stapje bovenop. Bij ons golft het. De ene keer dwingen wij het spel de andere keer Kapelle. Via een afstandsschot met wind mee scoort Kapelle de 2-2.
Gelukkig blijft GOES voetballen en we komen op 3-2 via een doelpunt van Maes. Na diverse opstootjes geeft de coach van Kapelle een paar minuten voor tijd aan dat de wedstrijd afgefloten mag worden. Dit is maar beter ook. Fysieke en verbale agressie hoort niet op een voetbalveld!
Wij hebben de overige spelers van Kapelle die netjes een hand kwamen geven ook bedankt.
Laten we met zijn allen fair-play ondersteunen en uitvoeren!