• Zaterdagochtend 11 juni verzamelen alle 15 spelers van JO14-1 zich voor vertrek richting Kerkrade. De 5 staf leden Jaimy, Boy, Guno, Daryll en Marco zullen het team begeleiden deze 2 dagen. Na iets meer dan 2 uur rijden komen we aan bij Abdij Rolduc in Kerkrade. Een prachtig complex in een bosrijke omgeving nabij de Duitse grens. We melden ons voor de sleutel van het voetbalveld naast het complex. De stagiaire loopt met ons mee. Helaas de verkeerde kant! Weer terug komen we bij het sportveld aan. Alleen de sleutel past niet op het slot van het hek. Gelukkig vinden we een zijpoort die we kunnen openen.

  Het is tijd voor de meegebrachte lunch van diverse broodjes en fruit. Het is prachtig weer, dus het is prima te doen zo op het veld. Daarna is het tijd voor de verassing. Iedere speler krijgt een prachtig shirt met zijn eigen naam en rugnummer. En de coaches krijgen ook een shirt. Dit is mede mogelijk gemaakt door het bedrijf New Wave wat heeft gezorgd voor een vlotte levering vanuit Noorwegen. Relexim uit Heinkenszand en World of Drinks uit Middelburg hebben de sponsoring mogelijk gemaakt. De spelersgroep is het er snel over eens dat het toernooi morgen in deze shirts gespeeld gaat worden!

  De training gaat beginnen. Het is erg warm dus na wat trap en spelvormen wordt er een lekkere partij gespeeld met de trainers. Ondertussen is teammanager Marco aan het inchecken en de kamers aan het inspecteren. We slapen op de 2e verdieping in groepskamers. De indeling is al gemaakt, dus iedereen weet waar hij moet slapen… Eerst gaat iedereen lekker douchen en opfrissen voor het volgende programmaonderdeel.

  We stappen in de auto’s richting het Parkstad Limburg Stadion. Oftewel het Roda JC stadion. We worden ontvangen door een enthousiaste man die verteld over de geschiedenis van de club en het stadion. De spelers, de successen en een aantal leuke anekdotes. De spelersgroep kan het waarderen en kijken vol bewondering rond in het stadion en zijn diverse ruimtes. Natuurlijk de kleedkamers, de spelerstunnel, we mogen op de bank zitten dicht op het veld. De perskamer, supportersruimtes en de skyboxen. En helemaal bovenin het stadion de diverse plaatsen voor de pers.

  De maag begint te knorren, maar we hebben gereserveerd bij Happy Italy tegenover het stadion. We kunnen kiezen uit diverse pizza’s en pasta’s. Alles loopt niet helemaal gesmeerd bij dit restaurant, maar we houden er een toetje van het huis aan over. Gelukkig heeft iedereen lekker en genoeg gegeten. Er gaan zelfs nog wat “doggy” pizzadozen mee naar het hotel. Ondertussen worden er nog wat inkopen gedaan voor het ontbijt morgenochtend.

  Terug bij het hotel besluiten we om in plaats van de spelletjesavond naar het veld naast het hotel te gaan en nog lekker wat te voetballen. Het is nog steeds mooi weer. En we zijn liever buiten dan binnen. Als de schemer valt gaan we naar de kamers om te relaxen. Rond 22.30 krijgen we een bericht of het iets zachter kan, want het is nogal luidruchtig. Rond 23.00 uur hebben we iedereen gevraagd om in rustmodus te gaan. Zeker omdat we morgen nog wat van het toernooi willen maken. Na een paar waarschuwingen van Marco en daarna van Guno werd het steeds rustiger. Hoe laat de laatste zijn ogen dicht deed weten wij niet…

  Het is toernooi dag! We staan op voor een heerlijk ontbijt in de tuin van het hotel waar een paar picknick banken staan. De zon schijnt al volop. Het hotel was zo vriendelijk om onze eitjes te koken. Broodjes, fruit en cornflakes gaan er goed in. Dan hebben we nog even een momentje om Omar te bedanken voor zijn tijd bij vv GOES. Vanaf volgend seizoen speelt hij bij JVOZ JO15-1. Hij krijgt zijn oude wedstrijdshirt met de handtekeningen van zijn medespelers en staf als herinnering aan zijn tijd bij vv GOES.

  We vertrekken naar FC Kerkrade West. Daar aangekomen melden we ons bij de toernooi organisatie. We kleden ons om en bereiden ons voor op de eerste wedstrijd. Jaimy en Daryll zetten de ploeg op scherp. De eerste wedstrijd is tegen de thuisploeg FC Kerkrade West JO14-1. We beginnen goed aan deze wedstrijd en winnen met 2-0. Floris en Robbert-Jan zijn ons achterna gereisd om ons te supporteren. De 2e wedstrijd is tegen Groene Ster JO15-3 deze winnen we met 4-1. Dan treffen we in de derde wedstrijd vv UNA JO14-2 dit is de sterkste tegenstander tot nu toe. We komen op een 1-0 voorsprong, maar die raken we ook weer kwijt totdat Karim de 2-1 binnen schiet via een penalty. Helaas wordt het 2-2 en daarna 2-3. Kom op jongens deze hoeven we echt niet te verliezen. Tegen het einde krijgen we een vrij trap van ruim 20 meter voor de goal. Karim gaat achter de bal staan en schiet hem heerlijk in de kruising. Wat een vrije trap! De blijdschap is groot bij het team. We spelen 3-3 en dat is uiteindelijk een terechte uitslag.
  Tijd voor de laatste poule wedstrijd tegen FC Kerkrade West JO14-2. We beginnen slordig aan deze wedstrijd. We komen wel op voorsprong maar het staat daarna snel 1-1. Deze wedstrijd willen wij echt niet verliezen, na een aantal wissels aan onze zijde winnen we uiteindelijk met 3-1. We staan in de kwartfinale!
  Helaas moeten we nu bijna 1,5 uur wachten voordat we weer spelen. We eten een broodje en wat fruit en rusten wat uit. De kwart finale is tegen RKSV Wittenhorst JO15-1. Helaas is dit toernooi een mix van JO14 en JO15 jeugdteams. Dit is fysiek een groot verschil. We houden het lang vol, maar komen op een 1-0 achterstand. Vlak voor het eindsignaal krijgt de tegenstander nog een penalty. 2-0 verloren van de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Maar we kijken met opgeheven hoofd terug op een leuk toernooi. Na het douchen blijven we een frietje + snack eten. Ondertussen is de finale van het toernooi bezig. Zodra deze afgelopen is beginnen ze met de prijsuitreiking. We hebben de Fair Play Cup gewonnen! Een prijs die door de scheidsrechters is toegekend aan ons team! Toch nog een prijs en een hele mooie ook. Daar mogen we trots op zijn.

  De autorit terug naar Goes verloopt rustig. Iedereen is uitgeblust. We kijken terug op een fantastisch mooi weekend met een leuke groep jongens. En de Fair Play Cup? Die gaat naar de kantine van vv Goes.

  Jaimy – Boy – Guno – Daryll en Marco