ING
Home / Senioren / Goes 1 (Zaterdag) / Verslagen / VV Goes 1 Zaterdag-Lewedorpse Boys 1

VV Goes 1 Zaterdag-Lewedorpse Boys 1

Wedstrijdverslag VV Goes-Lewedorpse boys 

Datum: 16-3-2019 
Locatie: Schenge 
Aanvang: 14:30 uur 

Vandaag ontvangen we de troste koploper van onze klasse. Na een bliksembezoek van de razende reporter Frans op Donderdag zijn we er klaar voor. Helaas een aantal blessures en afwezigen echter een meer dan goede selectie die de klus moet kunnen klaren. Onze eerdere onderlinge ontmoeting resulteerde in een onverdiende nederlaag (1-0) en dit wilden we graag rechtzetten. 

De wedstrijd: 
De wind speelde ons wederom parten, de eerste helft gesteund door een wind mee was erg lastig voetballen. Lebo hield de linies gesloten en wachtte op fouten van ons. Deze maakten we helaas een aantal keren waardoor Lebo mooie kansen creëerde. De eerste mogelijkheid werd direct in een doelpunt omgezet. Een onnodig gemaakte overtreding resulteerde in een vrije trap die hoog voor de goal werd ingebracht. De wind maakte het lastig om te verdedigen waarop Lebo de bal uit de scrimmage op goal kon vuren. Met voldoende tijd op de klok was dit geen reden tot paniek, het vertoonde spel was echter niet geruststellend. Na 2 grote mogelijkheden van Lebo kwamen wij eindelijk in scoringspositie, Bajram stuitte op de keeper en Attila trapte in vrije positie met zijn chocoladebeen over de bal na een voorzet van Dede. Lebo kreeg nog een grote mogelijkheid en werkte deze naast de goal. 

In de rust hebben we iets andere afspraken gemaakt en dat resulteerde in louter lange ballen van Lebo die Jamal mocht oprapen of over de achterlijn verdwenen. Desondanks was het lastig voetballen maar toch slaagden we erin om 2 grote mogelijkheden te creëren, beiden voor Attila (1e geschoten op de keeper na schitterende steekbal van Quincy) waarbij de 2e keurig werd binnen gewerkt. Lebo was maar koud van die klap te boven of Attila werd weer gelanceerd en dit keer werd hij gevloerd binnen de 16, dit buitenkansje werd door Quincy benut en we stonden met 3-1 voor na een vroege achterstand. Het spelbeeld veranderde niets en Lebo creëerde ook helemaal niets. Op basis van de 1e helft had deze misschien ploeg meer verdient, zij lieten ons in leven maar over het geheel genomen waren we de meer dan verdiende winnaar. 

Complimenten aan het team dat niet de kopjes liet hangen en daarmee hebben laten zien dat we op mentaal vlak ook stappen hebben gemaakt. De koploper heeft nu een voorsprong van 7 punten met een loodzwaar programma voor de boeg. De kans is niet groot maar wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wij moeten wekelijks winnen en dan zien we vanzelf waar het schip strandt. 

Overigens jammer dat de supporters van Lebo zulke slechte verliezers waren, de opmerkingen waarbij speler Olde Raas (geblesseerd) de grensrechter voor “mongool” uitmaakt en zelfs racistische uitingen werden gedaan is iets wat ik niet eerder bij deze tegenstander heb gezien en wat me erg heeft verbaasd. Erg jammer in ieder geval. 

Komende week mogen we een eerder opgelopen deuk zien te herstellen. We spelen dan uit bij Patrijzen waar we de eerste wedstrijd met 1-3 van verloren. Hopelijk verwelkomen we weer een aantal spelers die nu ontbraken zodat we weer met dezelfde instelling en opkomst de trainingen kunnen afwerken en ons gereed kunnen maken voor de volgende zware wedstrijd. Slechts 2 ploegen hebben er de punten meegenomen, koploper Lewedorpse boys en..........Wemeldinge die ons daarmee de periode gunde. Leuk weetje toch?

Pupil van de week

     Denzel Paauwe

ING

© Copyright VV GOES 2004 - 2020

Website door: De Punder Media Logo De Punder Media