•  We schrijven 26 april 2009:

  GOES moet spelen in de Zeeuwse hoofdstad tegen Zeelandia/Middelburg, in de 3e klas A.
  De stand bovenin:

  GOES         20 38 42 – 20
  Roosendaal 20 33 47 – 32
  HVV ’24      20 33 39 – 31
  Zierikzee    20 32 30 – 31
  FC Bergen   20 31 38 – 24 

  Er zijn nog twee wedstrijdrondes te gaan. De tegenstander staat op een direkte degradatieplaats.
  Toch komt de thuisploeg in de 20e minuut op voorsprong, door een benutte penalty (1-0), wat ook de ruststand is.
  In de tweede helft krijgt ook GOES een penalty. Jordy den Toonder benut deze en brengt de stand in evenwicht (51’ 1-1).
  Hierna komt er geen verandering meer in de stand.

  Telefoontjes naar de verschillende bestuurskamers van de concurenten leveren de volgende uitslagen op:

  Roosendaal - BSC 1-1
  HVV ’24 - STEEN 4-4
  DOSKO - Zierikzee 0-1

  Door de overwinning van Zierikzee schuift deze ploeg op naar de 2e plaats, met 35 punten.
  Roosendaal en HVV ’24  krijgen er elk één punt bij, dus komen op 34 punten. Omdat GOES, ondanks het puntverlies, toch één punt bij kan schrijven (en op 39 punten komt), is de ploeg niet meer te achterhalen en wordt na 20 jaar  eindelijk weer eens KAMPIOEN van de 3e klas.

  De snelle rekenaars onder U hebben waarschijnlijk al uitgerekend dat het (ietsje) meer dan 15 jaar geleden is, dat GOES een kampioenschap wist te behalen …….

  Om “geschiedenis” te schrijven moest GOES op bezoek in Kruisland van de plaatselijke SC Kruisland proberen te winnen. Gezien de stand op de ranglijst is het de koploper tegen de nr. 15, oftewel de nr. voorlaatst.
  Eén dag eerder bleek echter, dat er op het laatst van de competitie rare uitslagen kunnen ontstaan.
  Naaste achtervolger Achilles Veen, de nr. 2, bleef in de thuiswedstrijd tegen “rodelantaarndrager” HVCH, steken op 0-0. Overigens wist HVCH ook in Goes de wedstrijd destijds met 0-0 af te sluiten.
  Wel zou GOES  bij een overwinning nu ook officieel KAMPIOEN zijn.

  Naast het verschil op de ranglijst bestaan er ook nog een aantal  andere “dwarsverbanden” tussen SC Kruisland en GOES. Het is algemeen bekend dat de tweelingbroers Dennis en Gerárd de Nooijer (hier in alfabetische volgorde)  elkaar treffen als concurerende trainers, waarbij aangetekend mag worden dat Gerárd een zeer succesvolle periode met GOES beleefde.
  Ook spelen er verschillende spelers met een “GOES-verleden” bij de thuisclub.
  Francis Kabwe Manengela speelde zelfs twee periodes bij GOES en doelman Klaudio Dervishi speelde ook bij de tegenstander. Verschillende oud-spelers van GOES waren om verschillende redenen niet beschikbaar. Jelle Klap, Amidu Tanko, Julian v.d. Kreeke, Riad Elloukmani en Souffiane El Ouazzani moesten toekijken.

  Waarom zo’n lange inleiding ?  Over de wedstrijd is niet veel te berichten. Het was GOES dat de wedstrijd dicteerde.
  Toch bleef SC Kruisland lang in de wedstrijd. Eerst spatte een schot van Renzo Roemeratoe via de onderkant van de lat, terug het veld in, maar een fout van doelman Klaudio Dervishi leverde GOES een doelpunt op. Daniël Wissel zette druk op de keeper, die de bal vervolgens tegen hem aanschoot. Eenvoudig wist hij  de bal in het lege doel te schieten (35’ 0-1).
  In het restant van de eerste helft was Kruisland nog éénmaal gevaarlijk via een vrije schop. Een goede tussenkomst van Yanilio de Nooijer bij een kopduel en Roycel James die voor opluchting zorgde, waardoor de ruststand 0-1 bleef.

  De thuisploeg kwam “scherp” uit de kleedkamer, wat resulteerde in een klein “offensiefje”.
  Na reddingen van Matthew Lentink bij een kopbal en pogingen van afstand (2x) was het gedaan.
  GOES verdiende na een snelle aanval een corner, die kort genomen werd. De bal werd teruggelegd op Timo Lijbers, die van “buiten de 16” fraai raak schoot (56’ 0-2).
  Twee invallers beslisten de wedstrijd. Jeremie Noa bereikte met een steekbal Claude de Smit, die beheerst scoorde (60’ 0-3).
  GOES speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en de tegenstander kwam alleen met afstandsschoten in de buurt van Matthew Lentink, want een vrije schop op een “kansrijke positie” werd door Aimen Hadjaissa in de GOES-muur geschoten en in de slotfase werd een schot van Manengela nog geblokt.
  Natuurlijk was de overwinning verdiend en na de gebruikelijke “plichtplegingen”  kon het Kampioensfeest beginnen. (Zie hiervoor de foto’s van René v.d. Vliet).

  Rest ons nog om trainer/coach Dennis de Nooijer, samen met de complete staf, plus de complete selectie, te feliciteren met dit kampioenschap in de 4e DIVISIE C, met maar liefst 8 en 9 punten voorsprong op resp. Achilles Veen en Dongen.

  Scheidsrechter: Dhr. M. Krop (Heerhugowaard).
  Assistenten: Dhr. I.J. Larijn (Dordrecht) en dhr. A.A.M. van Vliet (Delft).

  Geel: ------

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (64’ Stefan de Bert), Eys Murre, Roycel James, Yanilio de Nooijer (68’ Dany van Dijk); Timo Lijbers (64’ Steven Smulder), Sjoerd Verhulst (46’ Jeremie Noa), Tim de Winter; Erwin Franse, Daniël Wissel, Rowan Traas (46’ Claude de Smit).

  Wisselspelers: Reza Maipauw, Stephan Beekman.
  Jan Tierie.

  Foto's: René van der vliet