• Door de drie nederlagen op een rij, was GOES afgezakt van plaats nr. 3 naar plaats nr. 7.
Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste competitiehelft, was het volgens trainer Dennis de Nooijer hard nodig “om de draad weer op te pakken”. 
Dat zou dan om te beginnen moeten gebeuren tegen Jodan Boys uit Gouda, de nr. 14 in de stand en vorige week nog winnaar in de uitwedstrijd bij Achilles Veen (0-1). Vorig seizoen eindigde Jodan Boys op plaats 10 in de hoofdklasse A.
De Christelijke Voetbal Vereniging De Jodan Boys is op 1 mei 1934 opgericht en ontstond uit de Christelijke JOngemannenvereniging DANiël, genoemd naar Daniël van der Ben, de oprichter van het Nederlands Jongelings Verbond.
In 1964 verhuisden de Jodan Boys naar het huidige complex ”de Oosterwei”.
  Onder gure weersomstandigheden waren de gasten als eerste gevaarlijk. Binnen 30 seconden leverde een voorzet van Erwin Franse de eerste corner op. Eén minuut later wist GOES-doelman Matthew Lentink een counter te onderscheppen. In het verloop van de wedstrijd was GOES de bovenliggende partij, maar het bleef oppassen. Zo was het Rick Wils die een voorzet met het hoofd schampte en schoot Fahim Musaui naast.
Nadat Steven Smulder in de 35e minuut net naast had geschoten, deed hij het even later beter. Een overtreding op Daniël Wissel, net buiten het strafschopgebied, leverde een vrije schop op voor GOES. Steven Smulder schoot de bal fraai in de bovenhoek (38’ 0-1).
 De eerste corner voor de thuisclub, werd geplukt door Matthew Lentink en even later werd een doelpunt van Erwin Franse afgekeurd wegens buitenspel.
In de extra tijd van de 1e helft wist Jodan Boys-doelman Luuk Brand een kopbal van Claude de Smit uit de hoek te tikken.
Na de rust bleef een gedeelte van de toeschouwers achter in de kantine om de wedstrijd van “Oranje” tegen USA te zien en gezien de gure wind geen slechte keuze.
De “volhouders” kregen een tweede helft te zien die veel overeenkomsten vertoonde met de eerste helft.
Een iets beter GOES wist vrij eenvoudig overeind te blijven en wist de wedstrijd goed en zakelijk uit te spelen. Viel het eerste doelpunt van GOES in de 38e minuut, precies 38 minuten later viel het tweede.
Een afvallende bal werd direkt ingeschoten door opnieuw Steven Smulder (76’ 0-2).
De thuisploeg zette nog wel aan voor een “slotoffensief”, wat wel een aantal corners opleverde.
Uit één van die corners kopte aanvoerder Roald Heerkens de bal over het doel en een kopbal van Rick Wils was te zwak om doelman Matthew Lentink te verontrusten.
In de extra tijd wist invaller Wout den Engelsman een inzet te blokken en een andere GOES-invaller Dany van Dijk een kopbal uit de doelmond te werken. Het laatste wapenfeit kwam ook op naam van Lentink die een inzet wist te stoppen.
Door deze overwinning is GOES opgeklommen naar een gedeelte 4e plaats met 24 punten uit 14 wedstrijden, met één punt meer Capelle (25) en daarboven Smitshoek met 27 punten uit 14 wedstrijden.
“Winterkampioen” Kloetinge met 31 uit 14, sluit de 1e competitiehelft uit met een uitwedstrijd bij WNC, terwijl GOES afsluit met de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen.
  Scheidsrecher: Dhr. A.S. Greveling (Utrecht).
Assistenten : Dhr. N. Issa (Bloemendaal) en dhr. J. van Ingen (Schoonhoven).
  Geel: Dirk Rietveld (64’) en Joey Vergunst (75’), beiden Jodan Boys.
  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Steven Smulder, Mitchell de Nooijer, Dangelo Martien (46’ Dany van Dijk); Timo Lijbers, Tim de Winter, Jesse Kalwij (83’ Eys Murre); Daniël Wissel, Claude de Smit (83’ Wout den Engelsman), Erwin Franse.
  Wisselspelers: Reza Maipauw, Dion Aerssens, Francis Kabwe Manengela, Ryleigh Doesburg.
  Stefan de Bert geblesseerd.
  Jan Tierie.