• GOES moest voor de derde uitwedstrijd op een rij, naar het Utrechtse Woerden, voor de wedstrijd tegen Sportlust ’46, de nr. 3 van de ranglijst én de winnaar van de eerste periode. In de openingswedstrijd van dit seizoen, op 14 augustus 2021, gespeeld in Goes, kwam Sportlust al na 10 minuten met 10 man te spelen, na een rode kaart voor Floris Mulder. Ondanks het nummerieke overwicht kwam GOES niet tot scoren en bleef de stand steken op 0-0. 
Deze wedstrijd was oorspronkelijk vastgesteld op 2 oktober 2021. Op verzoek van Sportlust werd de wedstrijd naar voren gehaald in verband met het 75-jarig bestaan van de vereniging.
Omdat de competitie officiëel pas op 21 augustus van start ging, stonden zowel GOES als Sportlust ’46,
ná deze wedstrijd gedeeld bovenaan……..
 Hoe anders is de situatie nu. Troosteloos onderaan met een bijna onmogelijke achterstand op de veilige
14e plaats, van 9 punten. Weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld, maar het gebrek aan stootkracht geeft weinig hoop.
Op een zonnig maar vinnig koud Sportpark Cromwijck, voltrok de wedstrijd zich zoals de voorgaande drie wedstrijden. Steeds in de eerste helft op achterstand komen en daarna de kansjes, die toch elke wedstrijd voorbij kwamen, niet benutten. Het is een eentonig verhaal, maar het is niet anders ….
Halverwege de eerste helft was Wessel Meiring, na een combinatie door het centrum, net iets eerder bij de bal dan Matthew Lentink, en de 1-0 was een feit (23’).
GOES kreeg na dit doelpunt wat kleine kansjes, die niet benut werden, maar ook de thuisclub was gevaarlijk met een schot op de paal van Nick Verhagen, waarna de rebound werd geblokt. Ruststaand 1-0.
Direkt na de rust werd een schot van Francis Kabwe Manengela een prooi voor Sportlust-doelman Romero
Antonioli. Aan de andere kant wist Julian v.d. Kreeke met een prima uitgevoerde verdedigende sliding, een tegenaanval onschadelijk te maken. De grootste kans voor GOES ontstond na een glijpartij in de Sportlust-
verdediging. Sylvio Hage schoot de bal veel te slap in en de keeper stopte eenvoudig.
Een hele slechte inworp van Jelle Klap, leidde de genadeklap in. Julian v.d. Kreeke werd bestraft met geel en kreeg een penalty tegen. Mark van der Weijden zag Matthew Lentink in eerste instantie redding brengen, maar deze was bij de rebound net te laat om te voorkomen dat de penalty-nemer zijn fout kon goedmaken (65’ 2-0). In de 69e minuut een herhaling van zetten. Opnieuw een strafschop tegen, waar wel een vraagteken bij geplaatst kan worden, opnieuw Julian v.d. Kreeke erbij betrokken en opnieuw dezelfde nemer. Nu wist van der Weijden wel in één keer te scoren en de wedstrijd definitief te beslissen (3-0).
Het laatste Goese gevaar kwam in de slotfase van invaller Guillaume Clinckemaillie, maar zijn schot ging net over. Guillaume en ook mede-invaller Hiep Nguyen speelden beiden op 20 november 2021 hun laatste wedstrijd tegen ODIN ’59 in Heemskerk.
De 9 wedstrijden die zij moesten missen stonden in het teken van herstellen van hun blessures.
Hiep zat in deze fase wel 3x op de bank en Guillaume 2x. Matthew Lentink was weer present na zijn “interland-break“.
Het verloop van de laatste 11 wedstrijden gaat als een jo-jo.
De bovengenoemde wedstrijd tegen ODIN ’59 was de eerste nederlaag van een serie van vier nederlagen op een rij, (doelsaldo 5 – 13). Daarna een spectaculaire opleving van drie overwinningen op een rij (doelsado 7 – 0), gevolgd door weer vier nederlagen op een rij (doelsaldo 1 – 14).
A.s. dinsdag staat de thuiswedwedstrijd tegen Staphorst op het programma.
Om de negatieve spiraal te doorbreken zal er “een resultaat” gehaald moeten worden.
Zo niet, dan wordt een negatief record van 5 nederlagen op een rij in de 3e divisie, geëvenaard. Met deze serie werd de vorige competitie 2020-2021 gestart (doelsaldo 2 – 12), met de 18e en laatste plaats als gevolg, bij het definitief staken van deze competitie.
Veel succes tegen Staphorst.
    Scheidsrechter: Dhr. W.H. Bronsvoort (Deventer). 
Assistenten: Dhr. R. Bruining en dhr. M.T. Ritsema.
    GEEL: Julian v.d. Kreeke (GOES).
    GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Stefan de Bert, Julian v.d. Kreeke, Renzo Roemeratoe; Huib van Hecke (76’ Reza Maipauw), Sven Mbikulu (68’ Hiep Nguyen), Ruben Hollemans, Gianni Tiebosch; Sylvio Hage (85’ Souffiane el Ouazzani), Francis Kabwe Manengela (85’ Guillaume Clinckemaillie).
    Wisselspeler: Klaudio Dervishi.
    Jan Tierie.