• Sparta Nijkerk – GOES.
    Goes moest voor de derde achtereenvolgende uitwedstrijd (de thuiswedstrijd tegen Excelsior -31 werd afgelast) naar Sparta Nijkerk, bij het stopzetten van de vorige competitie trotse koploper in de 3e divisie
(Za.), met 5 punten voorsprong op nr. twee ODIN ’59.
De thuisclub kende een mindere competitiestart dan vorig seizoen, toen de eerste vijf wedstrijden werden gewonnen. Vóór de wedstrijd tegen GOES waren de resultaten:

Sparta Nijkerk - ACV 4-0

Barendrecht - Sparta Nijkerk 1-1

Sparta Nijkerk - Sportlust ’46 2-0

FC Lisse - Sparta Nijkerk 4-1
    Met nul punten uit drie wedstrijden en rode lantaarndrager, leek het dus een moeilijke opgave te worden.
Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 3-0.
Trainer Kevin Hollander had de tactiek veranderd van 4-3-3 naar 4-4-2. Een versterkt middenveld met
Souffiane El Oauzzani én Francis Kabwe Manengela aan de buitenkanten en Ruben Hollemans en Remon de Vlieger in het centrum. Voor Souffiane en Remon betekende dit de eerste basisplaats. In de verdediging
was er weer een plaats in het centrum, naast Stefan de Bert, voor Ralph de Kok. Jesse Bank moest plaatsnemen op de bank. Datzelfde gold voor aanvaller Huib van Hecke, die ook op de bank moest starten. Siebe Schets en Thomas de Rijke vormden de aanvalslinie.
Hiep Nguyen (revalideren na kruisbandoperatie) en Ryleigh Doesburg (weer bijna fit) kregen in de ziekenboeg gezelschap van Sven Mbikulu (hamstring).
Na afloop zou blijken dat GOES de beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld, maar uiteindelijk toch weer met lege handen stond.
In een troosteloze ambiance, zo zonder publiek, begon de wedstrijd met mogelijkheden voor beide teams.
De thuisclub was gevaarlijk met vrije schoppen van aanvoerder Donny van der Wal (2x), kopballen uit een corner (2x) en nogmaals van der Wal, die eerst doelman Brian Meulmeester passeerde, maar daarna Ralph de Kok op zijn weg vond, die een zeker lijkend doelpunt voorkwam.
GOES kreeg mogelijkheden via uitvallen, maar kwam voorin duidelijk snelheid tekort. De opkomende Ralph de Kok zag zijn schot via de buitenkant van de paal naast gaan en Souffiane El Oauzzani wist een aanval van Nijkerk te onderbreken, na balverlies van Remon de Vlieger.
In de slotfase van de eerste helft ging een kopbal via een GOES-verdediger naast en de daaropvolgende corner werd geplukt door Brian Meulmeester. Rust 0-0.
Direkt na de rust kopte Maurice de Ruiter, namens de thuisclub, een voorzet net naast. GOES was gevaarlijk bij een scrimmage, maar Huib van Hecke kwam net tekort. Even later werd hij diepgestuurd, maar ook hij miste voldoende snelheid.
Net “rond het uur” leidde een slechte uittrap van Brian Meulmeester een doelpunt in. Eerst bracht Remon de Vlieger nog redding, maar het schot van Maurice de Ruiter wist Brian alleen maar te keren en de rebound werd binnengegleden door invaller Bryan Burgerhout (59’ 1-0).
GOES kreeg na dit doelpunt in fases het betere van het spel. Toch bleef ook Sparta gevaarlijk, want de Ruiter slalomde langs 3 GOES-verdedigers, maar schoot daarna naast.
Thomas de Rijke kopte namens de bezoekers een voorzet van Francis Kabwe Manengela naast.
De opkomende Jelle Klap loste een vlammend schot, wat doelman Wouter Beukers niet onder controle kreeg. De rebound werd binnengewerkt door Remon de Vlieger, maar de treffer werd, terecht, afgekeurd wegens buitenspel.
Zo kreeg GOES de complimenten voor het vertoonde spel, wat hoop biedt voor de komende wedstrijden, maar blijft de teller op “nul” staan.
In de week van de scheidsrechter, vanaf deze plaats, ook de complimenten voor het leidende arbitrale trio, bestaande uit scheidsrechter mevr. Shona Shukrula en haar assistenten, de heren Max Wolfkamp en Andrew Habib.
A.s. dinsdag, ook weer zonder publiek, de bekerwedstrijd tegen ODIN ’59.
Een belangrijke wedstrijd, want de winnaar plaatst zich voor het hoofdtournooi om de TOTO KNVB beker en ontmoet in de eerste ronde Volendam uit de Keuken Kampioen Divisie.
Veel succes …….
    GEEL: Ralph de Kok (70’) GOES en Donny van der Wal (79’) Sparta Nijkerk.
    GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Stefan de Bert, Ralph de Kok (84’ Jesse Bank), Rico van Nielen;
Souffiane El Oauzzani (74’ Hakan Basagac), Ruben Hollemans ©, Remon de Vlieger, Francis Kabwe Manengela; Thomas de Rijke, Siebe Schets (46’ Huib van Hecke).
    Wisselspelers: Matthew Lentink, Amidu Tanko, Nazario de Fretes, Jerzy van Bergen.