• “Zijn we er toch ingetuind ….”.
    Deze “historische” woorden sprak verslaggever Herman Kuiphof bij de WK-finale West-Duitsland – Nederland in 1974, gespeeld in München. Gerd Müller had in de slotfase het thuisland naar de WK-titel geschoten…..
    Met dezelfde woorden kunnen we de afloop van de Zeeuwse “derby” betitelen.
    Met nog een half uur te spelen kreeg Jelle Klap z’n tweede gele kaart en kon dus inrukken.
    Met tien man leek GOES verdiend op een gelijkspel af te stevenen en zo toch één punt over te houden aan deze avondwedstrijd>
    Maar toen: In de 89e minuut, een vrije schop voor GOES, net over de middellijn. Iedereen mee naar voren.
    Gianni Tiebosch pompt de bal richting het strafschopgebied. In een melee van spelers wordt deze weggewerkt en in no-time start er een razendsnelle counter, die uiteindelijk in tweede instantie, ondanks Sylvio Hage en Sven Mbikulu, door Jahrdell Constansia doeltreffend wordt afgerond (89’ 0-1).
    Vreugde bij Hoek en verslagenheid bij GOES …..
    Rijst de vraag: “Moet je in de slotfase de poort wijd open zetten?”
    Natuurlijk had het doelpunt toch wel kunnen vallen en dan zou het wel logisch zijn geweest, om bij een identieke situatie zelfs doelman Matthew Lentink mee naar voren te sturen om alsnog de gelijkmaker te forceren. Maar nu werd er als het ware onnodig een punt verspeeld dat wel eens heel belangrijk zou kunnen worden.

Onder prima weersomstandigheden werd er, ondanks een moeilijk bespeelbaar veld, op een druk bevolkt “Het Schenge”  een vermakelijke wedstrijd afgeleverd, die alle kanten op kon gaan.
    Hoek was als eerste gevaarlijk in de openingsminuut, maar de aanval werd afgefloten wegens buitenspel.
    Namens GOES kreeg Riad Elloukmani de bal aangespeeld in “ de 16”, maar een slechte aanname zorgde ervoor dat deze goede mogelijkheid verloren ging.
    Uit de tegenaanval die hierop volgde, schoot Giovanni Dellanoy op aangeven van Ruben de Jager, keihard op de lat. Weggestoken door Guillaume Clinckemaillie, vond Francis Kabwe Manengela doelman Jordi de Jonghe op zijn weg.
    Een opstootje aan de zijlijn leverde  voor zowel Dellanoy als Klap een gele kaart op.
    Het spel golfde op en neer, maar beide keepers konden hun “domein” behoeden voor doelpunten.
    Net binnen het half uur kon Gianni Tiebosch aanleggen voor een schot, vanaf de rand van het strafschopgebied. Doelman de Jonghe wist de bal te keren. Guillaume Clinckemaillie zag echter geen kans om van dichtbij de rebound binnen te werken. Zijn inzet ging over het doel. Tot aan de rust vielen er geen grote mogelijkheden meer te noteren.
    Niet lang na de thee kon een corner van Tiebosch worden weggewerkt. Francis Kabwe Manengela zette  de bal opnieuw  in en Stefan de Bert bracht de Hoek-doelman in de problemen. Met een sublieme redding wist hij de bal naast het doel te werken.
    Bij GOES was na de rust Sylvio Hage ingevallen voor Clinckemaillie en dat betekende gelijk meer dreiging van GOES-zijde.
    Op het middenveld van GOES werd veel balverlies geleden waardoor de bezoekers veel vanuit de omschakeling konden opereren. Het afronden  liet nogal te wensen over en of Matthew Lentink was op z’n post of de ballen gingen hoog over.
    Jelle Klap kreeg voor een overtreding aan de zijlijn een tweede gele kaart en kon dus in de 61e minuut vertrekken.
    Kevin Hollander reageerde meteen en verving Riad Elloukmani voor Julian v.d. Kreeke.
    Ondanks het numerieke overwicht van Hoek leek de thuisclub overeind te blijven.
    Tot aan de 89e minuut …..

Scheidsrechter: Dhr. M.G.J. Dogterom (Den Haag).
    Assistenten: Dhr. J. Pleijte (Middelburg) en dhr. D. van Berk (Maasdijk).

GEEL: Giovanni Delannoy (19’), Rik Impens (90’) en Steve Schalkwijk (90’ + 3’), allen Hoek.
                Jelle Klap (19’ + 61’), GOES.

GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert (90’ Souffiane el Ouazzani), Ruben Hollemans, Jelle Klap; Gianni Tiebosch, Sven Mbikulu, Reza Maipauw, Riad Elloukmani (63’ Julian v.d. Kreeke); Guillaume Clinckemaillie (46’ Sylvio Hage), Francis Kabwe Manengela.

Wisselspelers: Klaudio Dervishi, Raúl Witkam.

De foto's zijn van René van der Vliet