• GOES moest afreizen naar Poortugaal, voor de wedstrijd tegen SV Poortugaal. De club is ontstaan door het samengaan van de verenigingen PSV Poortugaal én Oude Maas, per 1 juli 2018.
De “piepjonge” club bespeelt het prachtige nieuwe complex “Sportpark Polder Albrandswaard”.
De statistieken in de onderlinge resultaten tussen het “oude” Poortugaal en GOES zagen er niet bepaald positief uit voor GOES.
Slechts één seizoen kwamen beide clubs in dezelfde klasse uit. Dat was in 2014-2015 in de 1e klasse B.
OP 7 december 2014 verloor GOES de uitwedstrijd met 4-2. De thuisclub leidde met de rust al met 3-0.
Bovendien kreeg doelman Dennis Uyl in de 33e minuut de rode kaart wegens hands buiten “de 16”.
Dimitri Hooftman nam als veldspeler plaats onder de lat en zijn eerste actie was de bal uit het net halen, 
nadat de toegekende vrije schop rechtstreeks in het doel verdween ….
De “return” in Goes, op 3 mei 2015, eindigde ook in een 2-4 overwinning voor Poortugaal, terwijl GOES de rust inging met een 2-1 voorsprong.
Door deze overwinning plaatste Poortugaal zich voor de nacompetitie, door de periodetitel van kampioen RKAVV over te nemen, vanwege de 4e plaats in de eindrangschikking (GOES eindigde als 5e).
Overigens werd Poortugaal in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, in de eerste ronde uitgeschakeld door SDO.
Poortugaal – SDO 1-1 en SDO – Poortugaal 3-0.
Vorig seizoen eindigde Poortugaal in de middenmoot, op plaats 8, in de hoofdklasse A (Za.), nu 4e divisie
genoemd.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van Jan Gielen,
voormalig doelman van zowel Oude Maas als PSV Poortugaal.
Onder prima omstandigheden werd er afgetrapt. In een evenwichtige 1e helft kregen beide ploegen enkele kansen. De thuisploeg, veelal gevaarlijk met “de lange bal” was het dichtst bij een doelpunt. Doelman Matthew Lentink was al uitgespeeld, maar de bal hobbelde naast …
Twee minuten later viel het doelpunt aan de andere kant. Een ingestudeerde hoekschop, gevolgd door een overstapje én een hard ingeschoten bal van Daniël Wissel, leverde een 0-1 voorsprong op (21’).
De beide doelmannen wisten in het restant van de eerste helft “hun doel schoon te houden”.
Na de hervatting bouwde de thuisclub een overwicht op wat soms leidde bij GOES tot “weg = weg verdedigen”. Aan de andere kant werden de ruimtes wat groter, waardoor de bezoekers al eerder de wedstrijd had kunnen beslissen.
Trainer Dennis de Nooijer, die gekozen had voor dezelfde basis-opstelling, wisselde in de rust de licht geblesseerde Dangelo Martien voor Reza Maipauw, die op de rechtsbackpositie ging spelen en Renzo Roemeratoe op links terecht kwam.
Invaller Ryleigh Doesburg schoot de bal, na een voorzet van Erwin Franse, uit de draai, maar wist doelman Marvin Nootenboom niet te verrassen.
Daniël Wissel kopte na een corner de bal op de buitenkant van de paal. Wout den Engelsman veroverde de bal met een prima sliding, waarbij de scheidsrechter het appelleren voor een strafschop wegwuifde.
In blessuretijd schoot Mitchell de Nooijer ook nog op de paal.
Conclusie: Een zwaarbevochten overwinning voor GOES, waarbij aangetekend mag worden dat er al in vier van de zes gespeelde wedstrijden geen doelpunt werd geïncasseerd. Chapeau ……
    Scheidsrechter: Dhr. M.R.G. Vink (Oosterhout)
Assistenten: Dhr. B.B. Cetin (Zwijndrecht) en dhr. J. Heijboer (Roosendaal)
    GEEL: Marcel Varela Ribeiro (35’), Poortugaal.
    GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Dangelo Martien (46’ Reza Maipauw); Mitchell de Nooijer, Steven Smulder (64’ Ryleigh Doesburg), Timo Lijbers; Erwin Franse, Daniël Wissel, Tim de Winter.
    Wisselspelers: Claude de Smit, Dion Aerssens, Eys Murre, Jesse Kalwij, Francis Kabwe Manengela.
    Jan Tierie.