• Sparta Nijkerk-GOES.
    GOES moest op bezoek in Nijkerk voor de ontmoeting tegen Sparta. De tegenstanders zaten in een slechte serie.
OP 18 september 2021 veroverden zij de koppositie in speelronde 5, door een overwinning op VVSB (2-0).
16 april j.l. moesten zij de leiding in deze klasse afstaan aan FC Lisse. Door een thuisnederlaag tegen SteDoCo (1-2) op 9 april en een 1-1 gelijkspel bij ODIN ’59 , één week later, werd de koppositie overgenomen door de Lissenaren in speelronde 25.
In de laatste vijf wedstrijden wist Sparta slechts twee punten bijeen te sprokkelen ….

De teleurstellende serie:

9 april Sparta Nijkerk - SteDoCo 1 – 2

16 april ODIN ’59 - Sparta Nijkerk 1 – 1

18 april Sparta Nijkerk - ACV 2 – 2

23 april Sparta Nijkerk - Sportlust ’46 0 – 1

30 april FC Lisse - Sparta Nijkerk 4 – 2
    Tegenstander GOES, door de 0-1 nederlaag tegen Hoek, afgezakt naar de 18e en laatste plaats, behaalde in de laatste vijf wedstrijden zes punten.
    GOES vertrok met een uitgedunde selectie naar Gelderland.
Jelle Klap was door zijn twee gele kaarten tegen Hoek geschorst en Francis Kabwe Manengela (knie) en Sven Mbikulu (heup) waren niet ongeschonden uit de Zeeuwse “derby” gekomen, maar gingen wel mee als eventuele invaller.
Hiep Nguyen werd afgelopen week geopereerd aan zijn meniscus, waarbij bleek dat zijn kruisband opnieuw is afgescheurd. Ook Huib van Hecke had een meniscusblessure en kon niet opdraven. Ralph de Kok is al langdurig geblesseerd.
Naast Francis en Sven waren de beide keepers Klaudio Dervishi en Raúl Witkam de andere wisselspelers.
Tenslotte, en waarschijnlijk het minst belangrijke, ook uw verslaggever Jan Tierie, was door privé-omstandigheden niet aanwezig. Nu is dat het vermelden niet waard, ware het niet dat het op 6 mei 2012,
zeg maar 10 jaar geleden dus, de enige competitiewedstrijd LONGA – GOES (1-1), in de 1e klasse C, in 15 seizoenen waarbij hij niet present was …….
    Het thuispubliek op Sportpark “de Ebbenhorst” wachtte al 3 thuiswedstrijden op een thuisoverwinning.
De schrik sloeg hen waarschijnlijk om het hart, toen Sylvio Hage al in de 9e minuut de score opende voor de Zeeuwen. Diepgestuurd door Gianni Tiebosch, kapte hij vanaf rechts naar binnen en wist hij met links doelman Wouter Beukers te verschalken met een schuiver in de verre hoek (0-1).
GOES-doelman Matthew Lentink, die uitgroeide tot één van de uitblinkers deze middag. Wist de thuisploeg met enkele fraaie reddingen, tot ver in de eerste helft van scoren af te houden.
In de slotfase ging het alsnog mis.
Janic Makizodila kopte de stand uit een corner in evenwicht (41’ 1-1) en niet veel later soleerde Maurice de Ruiter door de GOES-verdediging en zette Sparta via de binnenkant van de paal op een 2-1 voorsprong.
Nog was de koek niet op, want in de extra tijd werd Max Leeflang diepgestuurd en hij verdubbelde de voorsprong (45’+2’ 3-1), wat tevens de ruststand was.
    GOES kwam niet scherp uit de kleedkamer, want binnen 5 minuten wist Max Leeflang, prachtig diepgestuurd door Roy Bakkenes, de thuisploeg “op rozen” te schieten (49’ 4-1).
Een snel genomen vrije schop, waarbij de Goesenaren niet attent waren, bracht Maurice de Ruiter voor doelman Lentink, die geen fout maakte (56’ 5-1).
Gianni Tiebosch deed nog iets terug namens GOES. Weggestoken door Riad Elloukmani, wist hij met een fraai “stiftje” doelman Beukers te passeren (61’ 5-2).
Het laatste woord was voor Sparta. Met een schot “uit de draai” van net buiten de “16” bepaalde Makizodila de eindstand op 6-2.
Precies dezelfde Nijkerkse doelpuntenmakers als in de eerste helft, alleen in omgekeerde volgorde.
GOES is door de nieuwe nederlaag nog vaster op de laatste plaats gedrukt.
De kloof met de nacompetitie-kandidaten bedraagt nu 5 punten en de afstand naar de “veilige” 14e plaats
is 9 punten.
Een zware opgave dus voor de mannen van Kevin Hollander met nog vijf wedstrijden voor de boeg, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen ODIN ’59.
Veel sterkte en succes ………
    Scheidsrechetr: Dhr. P. Henshuijs.
Assistenten: Dhr. J. van Westen en dhr. L. van der Brugge.
    GEEL: -------
    GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert (53’ Sven Mbikulu), Ruben Hollemans, Julian v.d. Kreeke; Souffiane el Ouazzani, Reza Maipauw, Gianni Tiebosch; Sylvio Hage, Guillaume Clinckemaillie, Riad Elloukmani.
    Wisselspelers: Raúl Witkam, Francis Kabwe Manengela, Klaudio Dervishi, Sven Mbikulu.
    Jan Tierie